בית ספר לתזונה – המרכז האקדמי פרס

המרכז האקדמי פרס ד"ר שרה קפלן הקימה את בית הספר למדעי התזונה במרכז האקדמי פרס ברחובות. בית הספר מעניק תואר B.Sc במדעי התזונה

בוגריו יהיו זכאים לקבלת תואר B.Sc במדעי התזונה. המסיימים בהצלחה את ההכשרה המקצועית יזכו לתעודת "דיאטן/ית קליני/ת" המוענקת ע"י משרד הבריאות. ביה"ס למדעי התזונה הוקם מתוך ההבנה וההכרה במחסור בדיאטנים/יות קלינים/יות, ביועצי תזונה ובמנחי אורח חיים בריא. מחסור? כן!. במבט מפוכח סביבנו נבחין במספר אפיקים בהם התזונה מככבת :בכלל האוכלוסייה(על קשת הגילים), באוכלוסייה "חדשה" המבוגרת , בתרופות , בתחלואה, באורח חיים בריא, בתעשייה ובמחקר . על איזו תזונה מדובר? תזונה לגיל השלישי תוחלת החיים עולה ועימה אוכלוסיה בעלת צרכי הסתגלות ותחלואה חדשים הדורשים הכוונה רב תחומית כשלתזונה תפקיד נכבד ומרכזי. (לדוגמא, מערכות הגוף מתפקדות אחרת כמערכת העיכול, השיניים, הספיגה, ,תפקוד קוגניטיבי) תזונה ותרופות חדשות הדורשות ייעוץ והכוונה בנטילתן ,בשל יחסי גומלין (אינטראקציה )בין תרופות ומזון. לדוגמא ,קומדין (warfarin ) הינה תרופה נוגדת קרישה, הפועלת ע"י עיכוב ייצורם של גורמי קרישה בדם. ויטמין K הוא ויטמין המשתתף בתהליך קרישת הדם ומצוי בעיקר בירקות ירוקים עליים, בחלק מסוגי הקטניות, בכבד בקר ובשמנים צמחיים. צריכת רמות משתנות של ויטמין K עלולה לשבש את פעילות הקומדין. (צריכה גבוהה של ויטמין K עלולה להפחית את השפעת הקומדין ,ואילו צריכה נמוכה יכולה להגביר את השפעת התרופה.) תזונה לטיפול בתחלואה. ידוע מעל לכל ספק, שכשם שאוכל מסוגל להזיק, הוא מסוגל לשפר בריאות, למנוע מחלות ואף לסייע לריפוין .תחלואה חדשה כמו גם ישנה ,דורשת התייחסות חשובה להזנה המתאימה דוגמת תזונה מתאימה למחלת סוכרת, ליתר לחץ דם, לשומנים בדם ,לתת תזונה, להשמנה ,להפרעות אכילה ולמעשה לכל מערכות הגוף הפגועות. תזונה לאורח חיים בריא המהווה רפואה מונעת כמניעת השמנה, סוכרת וסרטן ,כמו גם ייעוץ לתזונת ספורט על סוגיו השונים , (קרי, תזונה המתאימה לסוג הפעילות הגופנית היא חיונית לא פחות מהפעילות עצמה. תזונה נבונה "ממקסמת" את התועלת שבפעילות, מונעת הפרעות גדילה והתפתחות הפרעות אכילה קיצוניות, וכן ממלאת אחר הצורך של הגוף בוויטמינים ומינרלים חיוניים כמו ברזל, סידן, אבץ, מגזניום ואחרים כדי למנוע תופעות דוגמת נשירת שיער, חוסר ריכוז, עצבנות, עייפות ). צמחונות -שבדרך כלל נקשרת אצלנו עם בריאות, אבל עלולה לגרום לחוסרים תזונתיים הפוגעים בבריאות ,גיל המעבר ועוד. תזונה בתעשיית המזון הדורשת התייחסות למרכיבי המוצר (ראו תוויות המזון ) למחלות צליאק (דל גלוטן) למחלות לב (דל מלח) לסוכרת (דל סוכר). וכן מרכיבי מזון הקשורים לפיתוח מוצרים ספציפיים כמו מזון פונקציונאלי. בשל חשיבות המקצוע והשתלבותו הגדלה והולכת בכל תחומי הבריאות והטכנולוגיה, הולך וגדל הביקוש למקצוע זה יחד עם הרצון ללמוד אותו ברמה אקדמית ולהפכו לדרך חיים. יותר ויותר אנשים פרטיים, מפעלי מזון ומוסדות כמו צבא, משטרה, שרות בתי הסוהר, אגודות ספורט ,בתי חולים, בתי הארחה, בתי אבות ומלונות נפתחים לתרומתו ולחשיבותו של המקצוע, וקולטים תזונאים ודיאטנים קליניים לעבודה. אלו המסתקרנים ורוצים לקבל פרטים נוספים התקשרו למרכז המידע של המרכז האקדמי פרס