מאפים

פאי גבינה

תבנית עגולה  מס' 26 משומנת.

מחממים תנור לחום בינוני.

חומרים לבצק

100 גרם חמאה

200 גרם קמח תופח

3-4 כפות מים

אופן הכנת הבצק

מערבבים יחד עד לקבלת בצק חלק.

 

חומרים למילוי

750 גרם גבינה לבנה 5%

3 ביצים

50 גרם זיתים חתוכים (שחורים או ירוקים)

3 גבעולי בצל ירוק חתוך

2 כפת קמח רגיל

2 כפות אבקת מרק בצל

מעט מלח ופלפל.

אופן הכנת המילוי

מערבבים הכול יחד

 

אופן הכנת הפאי

מרדדים את הבצק לעלה דק .

מניחים בעזרת מערוך בבסיס התבנית ובדפנות.

את המילוי מניחים על הבצק ומכניסים לתנור ל - 30 דקות, או עד שאפוי.

 

מתקבלות 16 מנות, כ-172 קלוריות במנה.

פשטידת תפוחי אדמה

 חומרים

1 ק'ג  תפו"א מגוררים על מגררת

1 בצל יבש חתוך לקוביות

3 כפות קמח רגיל

4 ביצים

מלח פלפל לפי הטעם

אופן הכנה

סוחטים בעזרת הידיים את תפוחי האדמה המגוררים

מערבבים אותם עם שאר החומרים

מורחים תבנית זכוכית או אחרת בשמן ומניחים את העיסה.

מהדקים מעט ואופים כ-30 דקות או עד שמשחים בחום בינוני.

מתקבלות  כ - 20 מנות קטנות, כ -  73 קלוריות במנה