סלטים

סלט איטריות

חומרים

200 גרם פסטה מבושלת

½ פלפל אדום חתוך לפסים דקים

½ פלפל ירוק חתוך לקוביות קטנות

½ פלפל צהוב חתוך לפסים עבים

2 גבעולי בצל ירוק

5 גבעולי פטרוזיליה

1 פרוסת שורש סלרי

2 פרחי ברוקולי מפורקים לכדורי התפרחת

כוס כרוב ירוק חתוך לפסים דקים

1 כף שמן זית

מלח,פלפל שחור,רוטב סויה לפי הטעם

 

אופן ההכנה

מניחים את כל החומרים מלבד הפסטה במחבת  ומטגנים קלות

מכסים את המחבת  וממשיכים לאדות תוך כדי הזזת המחבת כ 2-3 דקות

מוסיפים את הפסטה למחבת מערבבים ומגישים חם או קר.

אפשר לקשט בעלי פטרוזיליה או בזיליקום.

סלט ירקות מעורבים

חומרים

5 פרחי כרובית טרייה, חתוכים לחתיכות קטנות

10 ענבים שחורים/ או בעונה 4 פלחי פומלה קלופה כאשר רק תכולת הפלחים חתוכה

3 זיתים

4 גבעולי עירית קצוצה

10 גבעולי פטרוזיליה קצוצה

3 פרחי ברוקולי טרי מפורקים לכדורי התפרחת

1 כף שמן זית

2 שיני שום טרי

מלח , פלפל לפי הטעם

אופן הכנה

מערבבים הכל  יחד ומגישים קר.

 

סלט כרוב ואגסים

חומרים

¼  כרוב ירוק חתוך לפסים

¼ כרוב אדום חתים לפסים

2 אגסים חתוכים לפרוסות דקות

50 גרם גבינה לבנה מלוחה 5%

1 בצל יבש פרוס דק

1-2 כפות מיץ לימון או לפי הטעם

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור לפי הטעם.

אופן הכנה

מערבבים את הכרוב הירוק עם האדום.

מוסיפים את האגסים, הלימון ,המלח והפלפל.

מפזרים מעט בצל יבש

מגוררים מעל גבינה מלוחה ובסוף יוצקים את שמן הזית.

אפשר להגיש עם 10 ענבים ירוקים.

מתקבלות כ-  4 מנות , כ - 114  קלוריות במנה. (בכל המתכון כ-458 קלוריות)