מה יש בקולורבי?
ב 100 גרם יש כ 28 קלוריות כ 5.6 גרם פחמימות, כ 350 מג אשלגן, כ 254 מג נתרן כ 45 מג זרחן
למעשה פריט מזון די סתמי אבל מהוה תוספת דלת קלוריות חמה וטעימה לשעות המשבר
חומרים
חומרים ל-4 מנות
- 3 כפות שמן
- 300 גרם קולורבי (3קלחים) קלופים חתוכים לקוביות קטנות
- 1 פלפל אדום שטוף ולתוך לקוביות
- 2 גזרים קלופים ופרוסים
- 1 כף גדושה קמח
- שתיים חצי כוסות חלב רגיל או חלב סויה
אופן הכנה
אופן הכנה
- לערבב במשך 3 דקות את קוביות הקולורבי והפלפל האדוםלהוסיף את פרוסות הגזר
- לבזוק על הירקות את הקמח ולבחוש
- תוך כדי בחישה להוסיף את החלב (רגיל או סויה ) להביא לרתיחה .
- להוסיף את המים והתבלינים ולהביא שוב לרתיחה
- לבשל 45 דקות
- לרסק את המרק בבלנדר (אם סמיך מידי אפשר להוסיף עוד 1/2 כוס מים
- להעביר דרך מסננת אשת תוך כדי מעיכה עד של תוכן המרק עובר
- לחמם מחדש ולהגיש מקושט בשמיר ובמעט אגוז מוסקט
באדיבות גב' חנה שאולוב- היועצת הקולינרית של האתר