חומרים
מתכון ל- 4 מנות / כל מנה מכילה כ-270 קלוריות
זהו מתכון בסיסי לאורז. יש להשתמש בו בכל פעם שנזקקים לאורז באחד המתכונים וגם כתוספת
חומרים
- 1 כוס אורז עגול
- אחד וחצי כוסות מים
אופן הכנה
אופן הכנה
- שופכים את האורז למסננת גדולה, שוטפים כמה דקות תחת זרם מים תוך כדי ערבוב עד שהמים נעשים צלולים ונקיים.
- מייבשים את האורז במסננת. כדאי מאוד להשאיר את האורז לייבוש במסננת למשך שעה שלמה לפני שמבשלים אותו.
- מעבירים את האורז לסיר ומוסיפים 1 וחצי כוסות מים. מכסים את הסיר ומבשלים על אש גדולה עד שכל המים נס]גים באורז.
- מנמיכים את האש למינימום וממשיכים לבשל בסיר מכוסה למחצה עד שכל המים נספגים באורז
- מכבים את האש ומשאירים את האורז בסיר מכוסה עוד 10 דקות.
- מגישים את האורז בקעריות עמוקות קטנות.
מתוך הספר של דר שרה קפלן ורחל גולן "בישול יפני במטבח הישראלי"